گوشی های اندرویدی قربانی بدافزار
گوشی های اندرویدی قربانی بدافزار
به تازگی محققان موسسه تحقیقاتی چک پوینت بدافزاری خطرناک به نام RottenSys را روی گوشی های اندرویدی آسیایی کشف کرده اند که اطلاعات شخصی کاربران را سرقت می کند.
این بد افزار که به صورت پیش فرض روی سیستم عامل برندهای آسیایی همچون هواوی، سامسونگ، شیائومی، اوپو، جیونی و ویوو نصب شده است اطلاعات شخصی کاربران همچون موقعیت جغرافیایی، تاریخچه جستوجوهای اینترنتی و… را به دست می آورد و به این ترتیب تبلیغات مرتبط را روی گوشی اندرویدی قربانی نمایش می دهد، تبلیغاتی که کاملا مرتبط با شرایط جغرافیایی و علایق شخصی کاربر است و در نتیجه می تواند کاملا موثر باشد.
به گفته محققان چک پوینت این بدافزار جدید که خود را در قالب سرویس وای فای مخفی می کند، تاکنون ۵ میلیون دستگاه را آلوده کرده است. این سرویس عجیب وای فای که به صورت 系统WIFI服务 نمایش داده می شود و خدمات امنی را هم ارائه نمی دهد، برای فعالیت اجازه دسترسی های زیادی را از کاربر می گیرد.
این بدافزار براساس دو پروژه متن باز ساخته شده است:
فریم ورک مجازی سازی Small که با غلبه بر محدودیت های سیستم عامل اندروید اجازه اجرای وظایف (Task) موازی را می دهد.
کتابخانه MarsDaemon که بدافزار را به برنامه ای غیر میرا تبدیل می کند و پردازش ها را همواره در حالت اجرا نگه می دارد حتی بعد از اینکه آن ها را ببندید. بنابراین این بدافزار همواره می تواند تبلیغاتی را نمایش دهد.
درآمد حاصل از بدافزار RottenSys
هکرهایی که این بدافزار را توسعه داده اند تا کنون درآمد بسیار زیادی را از طریق این تبلیغات هدفمند به دست آورده است تا جایی گفته می شود در مدت تنها ۱۰ روز ۱۱۵ هزار دلار درآمد داشته اند!
این کارشناسان چک پوینت احتمال می دهند که زنجیره تامین این دسته از گوشی ها مشکل داشته باشد زیرا تمامی برندها و گوشی های هوشمندی که از توزیع کننده هانگژو چین به دست مشتریان و فروشندگان رسیده است، دارای این بدافزار بوده اند، البته هنوز مشخص نشده است که این توزیع کننده خود دستی در این مساله داشته است یا نه!
دیدگاهتان را بنویسید